22.11.2017

Olipa kerran Liisa 1/3

Tarina huonosta läpästä, joka muuttui piiiikkiriikkisen liian vakavaksi.
Olin lupaillut Desuconin jälkeen itselleni, etten kisaa nyt hetkeen. Mutta sitten tuli SM-kisojen mainos eteen ja läpällä kysyin ääneen "lol pitäiskö hakee?". Olin saanut suuren inspiraation tehdä Sakizoun Alice ja skitti ideaakin löyty. Olin oikeastaan tähdännyt tällä vasta ensi kesän ECC karsintoihin.
Sakizou lähteenä ei ollut SM-kisojen säännöissä sallittu, mutta kysyin saisiko. Hakuajan loppuessa en ollut vieläkään saanut vastausta, joten hain läpällä kisaan mukaan. Ja pääsin sisään. No hupsista keikkaa.

Ensimmäinen versio.
Viimeinen versio.
Olin haaveillut jo suht pitkään esityksestä, jossa olisi satu ja tarinankertoja. Joten Sakizoun Alice oli siitä helppo, koska sillä ei periaatteessa ole omaa tarinaa. Sain itse kirjoittaa tarinan. Ja kirjoitinkin. En ole lahjakas kirjoittamaan, joten kirjoitus oli suurimmaksi osaksi kopioi-liitä Lewis Carrollin alkuperäisestä tarinasta. Innostuinkin vahingossa kirjoittamaan liian pitkän pätkän, joten sensuuri iski ja puolet lähti pois. Mutta se edelleen toimi.
En ole tarpeeksi itsevarma omasta äänestäni ja ärrävikani ahdisti, joten pyysin Niyarifaa puhumaan sen minun puolesta. Annoin Niyarifalle suht vapaat kädet äänensä puolesta, kunhan perinteinen tarinatäti tyyli pysyisi, niin kaikki kelpaa. Ääniraita tehtiin valmiiksi melkein kaksi kuukautta ennen kisoja, joten olen tästä hyvin ylpeä. Olinkin antanut itselleni muutaman deadlinen milloin 1. tarina on valmis 2. milloin puhe ja 3. milloin itse ääniraita on valmis, että voitaisiin harjoitella skittiä.
Niyarifa oli oikeasti aika elämänpelastaja tässä koko cossiprojektissa. Hän oli ääninäyttelijä, ohjaaja, assari, cossimamma, pikkukupin tekijä ja tilojen hankkija. Oli mukavaa, että sai purkaa kaikki stressit ja ongelmat (ja suolat) toiselle.

Bodyline kengät ennen ja jälkeen.
Mutta miksi Alice?
En oikeastaan tiedä tarkkaa syytä miksi valitsin juuri Alicen. Halusin jotain röyhelöistä ja pitsistä, joten Alice oli aika täydellinen niihin kriteereihin. Aloitin puvun teon materiaalien metsästyksessä. Etsin pitsejä jokapaikasta ja päädyinkin muutamaan eBay myyjään, jotka myivät aivan täydellistä pitsiä alushameeseeni ja pikkukoristeisiin. Kävin myös Tallinnassa hakemassa pitsiä. Jouduin käymään toisenkin kerran Tallinnassa, koska pitsini loppui kesken. Ostin sitten Karnaluksin tyhjäksi siitä pitsistä. Tilasin pukuun kolmea erikokoista helmeä eBaysta ja kengätkin tilasin sieltä myös. Kengät olivat Bodylinen kengät, jotka jostain syystä myytiin halvemmalla eBayssä ja eivät edes jääneet tulliin? Normaalisti minun Bodylinen tilauksen jäävät aina tulliin, mutta eBay tilaukset eivät koskaan.

Alushame oli tehty Eurokankaan valoverhosta ja eBay pitsistä. Olin tilannut eBaysta myös röyhelöpaininjalan, joka auttoi huomattavasti tämän alushameen teossa. Normaalisti röyhelöiden teko voi kestää pienen ikuisuuden, mutta tällä röyhelöpaininjalalla rypytys hoitui heti. Minulla kesti vain päivä tehdä puffi alushame. Lisäsin toisena päivänä siihen vielä muutaman kerroksen, eli alushameeni oli viisikerroksinen. Alushame koostui kolmesta suorasta kaitaleesta, jotka oli rypytetty koko matkaltaan, eli joka kerroksen röyhelö oli aiempaa pitempi. Koska en oikeastaan laskeskellut mitään mittoja hameen teossa, vyötärö oli kolminkertainen omaan vyötärööni. Rypytin vyötärön kankaat uudelleen ja ompelin kuminauhan kiristäen sitä koko matkalta, jotta se vihdoin sopisi minulle. Kaikki saumat saumuroin, koska valoverholla on paha tapa purkaantua helposti. Alla pieni alushame kuvaspämmi. 


Parasta valoverhoa!
Niin nätisti tekee röyhelöä oih.

1½ kerrosta hameessa.
Sama 1½ tasona.
Pieni osa pitsiä, minkä alushame söi.
Vyötärön leveys on lievästi leveä ": D"
Valmis hame.
Nuken päällä, ei niin puffi ilman jalkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti