14.1.2017

WIP Eva-Beatrice 1/2Traconin jälkeen sain hirveän inspiraation tehdä uuden cossin. Mietin minulle itselleni niin sanotun helpon, tutun ja läheisen sarjan, joten Umineko vei voiton siinä. Umineko on jotenkin mystisen ihana asia minulle. Voisin cossata vaikka kaikkia hahmoja. Virgiliaa cossasin vuosia sitten, joten lisää noitia!

Eva-Beatrice on itseasiassa minulle se inhokkihahmo. Hän on äärimmäisen rasittava ja vaikea sietää. Mutta hahmodesign on ihana.

Suirujen yhdistäminen.
Lähikuvaa.
Aloitin Evan teon kaikista suuri töisimmistä asioista, eli alushameen suirujen leikkaamisesta ja polttamisesta. Alunperin oli ideana ommella kaikki piparkakkusuirut, mutta koska suirut olivat hieman läpinäkyviä referenssikuvassa niin päädyin sifonkiin. Kokeilin aluksi ommella reunoja, mutta ensimmäisten kokeilujen jälkeen päätin, että ei siitä hyvää tulisi. Joten päädyin polttamaan reunat kynttilän alla parvekkeella.
Laskin aina suirujen määrän väärin, joten leikkasin aina liian vähän. Aluksi 5m, sitten 10m. Lopputulos oli 19,5m. Kolme kerrosta kolmeen eri kohtaan. Menihän siinä muutama tunti, kymmenenköhän?

Keeppi.
Rusetteja! Lempipuuha.
Itse vaatepuoli ei tuottanut paljoa tuskaa, Käytin duchesse satiinia nurinpäin ja vuoritin keepin. Duchesse satiini on hyvää cossikangasmateriaalia minun mielestä, koska se laskeutuu hyvin eikä ryppyynny. Halusin hieman juhlallisempaa kangasta, koska onhan Eva-Beatrice sentään hieno noita, eikä mikä vaan tavallinen tallustaja.

Tästä se kaikki alkoi.
Hiomista.
Staff taas oli oma kokemuksensa. En ole ikinä tehnyt virallista proppia aivan tyhjästä, joten tulipahan opittua vaikka ja mitä.
Aloitin staffin teon leikkaamalla noin 1cm paksuisesta eva foam rullasta kaksi staffin päätä ja yhdistin ne, että sai hieman paksumman. Siihen sitten worblaa päälle ja hiomaan. Minulla ei ole mitään maagisia hienoja työtiloja, joten hioin dremelillä ja hiekkapaperilla jätesäkeillä vuoratulla parvekkeella. Taistelin jo talvea vastaan tässä vaiheessa, koska ulkona alkoi olla jo kylmä hiomiseen.


Staffin pää.
Random wip.
Olen aivan äärimmäisen huono 3D malleissa. Sen takia harvoin proppeja teen, koska en vaan osaa hahmottaa 3D näkökulmasta. Joten staffin päässä piti pitää aivoriihi hetken ja kokeilla monia eri keinoja.
Päädyin leikkaamaan kolme salmiakki muotoista palaa softiksesta ja päällystin worblalla, kiinnitin palat yhteen worblalla. En tarvitsenut kovettaa staffin päätä yhtään enempää mitä aiemmin olin luullut, koska worbla kovettuikin tarpeeksi jämäkäksi lyömäaseeksi.


Hattu!
Alushame suiruineen.
Hatussa ei ollut suurempia ongelmia. Olin koennut Marisan hatun teossa, että paksu huopa toimii ja kestää vallan hyvin hatuissa.  Taisin siltikin tehdä kolme vai neljä hattua ennenkuin olin tyytyväinen lopulliseen "hups". Valkoiset osat tein ohuemmasta huovasta, koska ne eivät rispaannu ja huopahattuun nyt huopakoristeet sattuvat sopia hyvin.

Jatketaan cossispämmiä seuraavassa postissa mahdollisesti~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti