4.6.2017

Tatuonnin peittäminen

Hurraa, ajattelin tehdä mini tutoriaalin tatuoinnin peitosta.  Tein hetki sitten kyselyä Twitterissä, mitä mieltä muut on tatuoinneista ja cosseista. Äänestystulos oli aika selvä. Mutta moni antoi sivukommenttina "Itse peittäisin, mutta en vaadi muilta samaa.".
Minulla on selässä suht iso tatuointi, joka silloin tällöin pilkistelee cosseissa. Minäkin peittäisin tatuointini, mutta muiden tatuoinnit eivät häiritse cosseissa. Ellei tatuointi ole hyvin räikeä ja näkyvässä paikassa ja pilaa cossin "kokonaisuuden". Minun Plutia cossini on hyvä esimerkki tästä: Pieni söpö tyttö.... jolla peuran kallo selässä? Ne eivät ihan mene yksi yhteen. Photoshootissa en jaksaisi peittää tatuointia, koska silloin voi vain kikkailla kuvanmuokkauksen kanssa. Conissa taas ihmiset näkevät minut joka suunnasta cossi päällä, joten silloin olisi ihan hyvä peittää.  Harvoin jaksan peittää sen, mutta Plutiaa varten on vähän pakko, koska muutoin se näkyisi aivan liikaa eikä se ollut yhtään hahmouskollinen. Tatuoinnin peittäminen on yhtä isoa tuskaa, joten on helpompi vain valita hahmo, jolla ei ole selkä avoin.

Vichy Dermablendillä peitetty.
Dermablendin päälle vaaleata meikkivoidetta.
Suurimalla osalla suomalaisista on hyvin vaalea iho, joten minäkään en ole mikään poikkeus siihen. Sain kaverilta lahjaksi Vichyn Dermablend Corrective total body foundation meikkivoidetta, jonka tiesin olevan aivan liian tummaa. Suomessa harmillisesti myydään Dermablendiä vain kahdessa sävyssä: tumma ja aivan liian tumma.
Töpöttelin sienellä Dermablendiä muutaman kerroksen, annoin kuivua ja laitoin läpinäkyvää puuteria päälle. Kokonaan kuivuttua töpöttelin hellästi varoen hinkkaamasta päälle vaaleinta meikkivoidetta mitä minulla oli. Sekin oli liian tummaa selälleni, joten se näyttää lievästi vanhalta mustelmalta. Esimerkkikuvissa tein meikin yksin, joten en voinut blendata meikkirajoja piiloon kunnolla. Selkä on vaikea paikka meikata, joten Desussa tarvitsen jonkun apuun hieman reunojen blendaukseen (Vapaaehtoisia otetaan vastaan tehtävään, vink vink).

Tutorial for ants, klikkaa suuremmaksi.
Piirsin tussilla mustan sydämmen käteeni, jotta saisin helpommin tehtyä tutoriaalin. Piirsin vahingossa vesiliukoisella tussilla enkä permanentti tussilla, joten tutoriaali hieman vääristää lopputulosta. Tussi liukesi meikkeihin vähän, joten lopputulos on hieman tummempi kuin voisi olla.

1. Puhdista käsi hiestä ja liasta.
2. Töpöttele ensimmäinen kerros Dermablendiä.
3. Anna kuivua hetken ja töpöttele lisää Dermablendiä.
4. Toista Dermablendin kerrostelu kunnes peittänyt tarpeeksi.
5. Töpöttele runsas määrä puuteria.
6. Töpöttele vaaleampaa meikkivoidetta. Kerrosta jos tarpeen.
8. Puuteroi uudelleen.
9. Tatuointi on peitetty. Päälle voi vielä setting spraylla tai hiuslakalle sprayaa kerroksen, jotta meikit oikeasti pysyisi.

Meikit lähtee suht hyvin pesussa pois ja loput ihan normaalilla meikinpoistoaineella. Ei tarvitse paljoa hinkkaa ihoa.

Unohdin heittää materiaalit tutoriaaliin mukaan, joten tässä vielä meikit joita käytin:
Meikkisieniä,
ProFace Neutral Setting Powder (Punanaamiosta ostettua halpaa läpinäkyvää puuteria),
The One Everlasting Foundation
Vichy Dermablend Total Body Corrective Foundation, Light.


1 kommentti:

  1. Kiitokset tästä tutorialista! :)

    Itselläni molempien kyynärvarsien sisäpinnat on tatuoitu, ja vaikka harvemmin olen niitä vaivautunut peittämään, joihinkin cosseihin se tulee olemaan välttämätöntä - etenkin tuo Pimeyden Piirto.

    Yleisesti ottaen myöskään itseäni ei haittaa, jos muut eivät peitä tatuointejaan - omat kuvat vain pistävät aika ajoin jollakin tasolla silmään.

    VastaaPoista