4.2.2017

Eva-Beatrice WIP 3/3


Kuva: Juce.
Olen hirveän ylpeä Eva-Beatrice cossistani. Sain pitkästä aikaa mukavan olon cossissa, ettei tarvitsenut hävetä se päällä laadun tai virheellisyyden takia. Eva Beatossa ei ollut mitään järkyttävän vaativaa aivopähkäilyä, mutta sitä en edes hakenutkaan. Halusin tehdä puvun, joka mahdollisesti vastasi omaa taitotasoani. Sen takii pyrinkin ompelemaan siististi ja harkiten. Toki joka cosplay on omalla tavalla haastava ja vaativa, joten aina saa kehittyä lisää cossien myötä.
Pukua oli myös todella mukava pitää päällä, mikään ei puristanut tai kiristänyt eikä ollut liian kuuma. Ja jos olisi ollut liian kuuma, niin keepin sai helposti pois.
Jos tekisin sen uudelleen, niin tottakai tekisin muutaman asian erillä tavoin ja pikkuviilaisin lisää.Halusin pukua tehdessä myös miettiä harkiten helppoa päälle pukeutumista. Sen takia neppareita, vetoketjuja, hakasia ja muuta pikku roinaa menikin mukavasti cossiin.
Jotta pukeminen olisi helppoa, yhdistin liilan päällihameen ja mustan alushameen samaan. Ompelin mustaan alushameeseen vetoketjun sivulle ja liilan päällihameen ompelin mustan vyötärökaitaleeseen. Jätin yhden sivun auki liilasta ja laitoin muutamat nepparit ja keskelle hakasen pukemista varten. Tällä vältin liikaa kangasta vyötäröllä ja jo olemattoman vyötäröni leventämistä vielä enemmän.

Vanha ruusuke
Uusi ruusuke
En ollut tyytyväinen hatun ruusukkeeseen, joten tein sen monesti uusiksi. Kun olin saannut ensimmäisen vihdoin valmiiksi, niin päätin sen antaa olla hetken ja jos on enemmän aikaa niin uusisin sen. Viikko ennen conia päätinkin uusia sen, koska koska röyhelöt näyttivät vain kompelöiltä ja suurilta.  Etsin paljon netistä erilaisia ruusukkeen ja ruusun teko-ohjeita ja löysinkin vihdoin muutamat mitä käytin.
Päädyin tekemään pieniä laskoksia liilasta kankaasta ja ompelin sen pienelle ohuelle pahvin palaselle pysyäkseen muodossa. Mustan organzan (joka kuvassa näkyy hyvin huonosti) tein samoin ja yhdistin liilan pahviin.  Mustan osion tein pienistä leikatuista satiininauhan palasista, jotka ompelin omalle pienelle ohuelle pahville. Ruusu ja valkoinen koriste oli sama mitä edellisessä ruusukkeessa käytin, vaikka uudessa kuvassa ne jostain syystä vähän vammaa.  Jos kiinnostaa kyseiset tutoriaalit, niin voin linkkailla ne!

Lopulliseen sauvaan en ole tyytyväinen, mutta tuomaripalautteessa ei ole vielä tähän mennessä mainittu asiasta, joka hieman ihmetyttää.
Tekisin propin aivan kokonaan uusiksi erillä tavoin, mutta tämä olikin ensimmäinen näin suuri worblahirviö minulta, joten tulipahan opittua kaikkea tärkeää.
Tärkein oppi oli se, että kannattaa aina kaavoittaa propin osat oikein ja hiota/leikkaa ne jo niin siistiksi kuin voi ennenkuin kerrostaa sen worblalla. Minä jätin sauvan pohjan röpelöiseksi ja koskemattomaksi kun worblaa sulatin päälle. Se sitten tarkoitti järkyttävää hiomista dremelin kanssa. Säästää aikaa ja vaivaa, jos jo heti alkuun miettii hieman pidemmälle tekovaiheita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti